1
GATE ECE 2023
MCQ (Single Correct Answer)
+2
-0.67

Forestland is a planet inhabited by different kinds of creatures. Among other creatures, it is populated by animals all of whom are ferocious. There are also creatures that have claws, and some that do not. All creatures that have claws are ferocious.

Based only on the information provided above, which one of the following options can be logically inferred with certainty?

A
All creatures with claws are animals.
B
Some creatures with claws are non-ferocious.
C
Some non-ferocious creatures have claws.
D
Some ferocious creatures are creatures with claws.
2
GATE ECE 2023
MCQ (Single Correct Answer)
+2
-0.67

Which one of the following options can be inferred from the given passage alone?

When I was a kid, I was partial to stories about other worlds and interplanetary travel. I used to imagine that I could just gaze off into space and be whisked to another planet.

[Excerpt from The Truth about Stories by T. King]

A
It is a child's description of what he or she likes.
B
It is an adult's memory of what he or she liked as a child.
C
The child in the passage read stories about interplanetary travel only in parts.
D
It teaches us that stories are good for children.
3
GATE ECE 2021
MCQ (Single Correct Answer)
+2
-0.66
Given below are two statements and two conclusions.

Statement 1 : All purple are green

Statement 2 : All black are green

Conclusion I : Some black are purple.

Conclusion II : No black is purple

Based on the above statements and conclusions, which one of the following options is logically CORRECT?
A
Both conclusion I and II are correct.
B
Only conclusion I is correct.
C
Only conclusion II is correct.
D
Either conclusion I or II is correct.
4
GATE ECE 2021
MCQ (Single Correct Answer)
+2
-0.66
Computers are ubiquitous. They are used to improve efficiency in almost all fields from agriculture to space exploration. Artificial intelligence (AI) is currently a hot topic AI enables computers to learn, given enough training data. For humans, sitting in front of a computer for long hours can lead to health issues.

Which of the following can be deducted from the above passage?

(i) Nowadays, computers are present in almost all places.

(ii) Computers cannot be used for solving problems in engineering

(iii) For humans, there are both positive and negative effects of using computers.

(iv) Artificial intelligence can be done without data.
A
(ii) and (iii)
B
(ii) and (iv)
C
(i) and (iii)
D
(i), (iii) and (iv)
GATE ECE Subjects
EXAM MAP
Medical
NEET
Graduate Aptitude Test in Engineering
GATE CSEGATE ECEGATE EEGATE MEGATE CEGATE PIGATE IN
Civil Services
UPSC Civil Service
CBSE
Class 12